Прокуратурата в Благоевград разследва пореден побой, извършен от 15-годишен младеж.

...
Прокуратурата в Благоевград разследва пореден побой, извършен от 15-годишен младеж.
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва побоя, извършен от 15-годишен младеж в Сандански

Прокуратурата в Благоевград проверява следващ побой, осъществен от 15-годишен юноша. На брифинг от обвиняването оповестиха, че против момчето се води следствие.

Предвиденото наказване е  " отнемане от независимост " от една до пет години, само че защото причинителят е малолетен, наказването се редуцира до две години. Работата по случая е почнала на 5 август, когато е подадена тъжба от пътърпевшия.

Извършителят не е арестуван , с него се работи в Детската педагогическа стая.

Случаят е от 2 август, когато на пл. " България " в Сандански е атакуван беззащитен човек.   По делото следва осъществяване на разпити на очевидци и назначение на експертизи, допълниха от прокуратурата.

Това не е първото нарушение на 15-годишния нападател, споделиха още от държавното обвиняване. През предходната година той има сходна криминалистична регистрация . Не е ясно обаче дали младежът от Сандански има присъединяване и в други побои.

При последния случай, от 2 август, нападателят споделил на приятелите си, че ще пребие седящ в центъра на града мъж и изискал да го снимат.

Жертвата не е предизвикала с нищо нападението. Заснетият клип от случилото се пък е публикуван в обществените мрежи. На него се вижда по какъв начин малолетният нападател се ускорява от 5-6 метра, скача и удра с крайник в главата седящия мъж, който пада на земята. По-късно му нанася още няколко удара.

Младежът не е тестван за алкохол и опиати, споделиха от прокуратурата, като прецизираха, че психическа експертиза ще търси повода за проявената експанзия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР