Прокуратурата в Благоевград иска съд за дървосекач, който е причинил

...
Прокуратурата в Благоевград иска съд за дървосекач, който е причинил
Коментари Харесай

Съдят дървосекач, причинил убийство поради немарливост

Прокуратурата в Благоевград желае съд за дървосекач, който е предизвикал гибел на различен човек заради немарливо осъществяване на отговорностите си. Случката с драматичен край е от 2016 година. Тогава в землището на с. Дренково, обвиненият С.К. правил механизирана сеч на дървесина с моторен трион на територията на дърводобивния обект на горския икономически проект на Държавно горско стопанство гр. Благоевград. За осъществяване на тази активност едноличното сдружение „ Е.Г. “ имало разрешително за сеч, издадено от способените органи.

Във въпросния ден обвиненият К. позволил външно лице в непосредствена непосредственост до зоната с радиус 50 м., която се смята за рискова за пребиваването на хора и машини в нея. Наред с това той не прекратил сечта и не уведомил ръководителя за закачени отсечени дървета, което бил задължен да направи, според Правилника. Вместо това той траял да прави механизираното отсичане на други дървета, оставяйки ги опрени с отрязаната част на земята и закачени с клоните на връхната част върху други неотрязани дървета.

В резултат на немарливо осъществяване на работата от страна на дървосекача последвало рухване на едно от отрязаните дървета върху намиращия се в непосредствена непосредственост мъж. Това предизвикало несъвместима с живота черепно-мозъчна контузия, изразила се в тежко увреждане на мозъка на потърпевшия, довела до неговата гибел.

За осъществените действия С.К. е бил измамен под наказателна отговорност, като след импортиран в съда от Окръжна прокуратура – Благоевград обвинителен акт, следва да бъде планувано правосъдно съвещание по делото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР