Прокуратурата в американския щат Охайо заведе дело срещу Facebook, наскоро

...
Прокуратурата в американския щат Охайо заведе дело срещу Facebook, наскоро
Коментари Харесай

Съдят Меtа за 100 милиарда долара заради негативните последствия върху децата

Прокуратурата в американския щат Охайо заведе дело против Фейсбук, неотдавна преименуван на Meta, поради логаритмите му за работа с деца. Това заяви The Wall Street Journal.

Според правосъдния иск управлението на компанията е нарушило федералния закон от 29 април до 21 октомври тази година за облага, заблуждавайки обществеността за това какви отрицателни резултати могат да имат нейните артикули върху малолетните. Ищците, с изключение на обезщетение за нанесените вреди, упорстват управлението на Мета да вземе ограничения, с цел да не подведе още веднъж личните си вложители.
Исландия иронизира метавселената на Зукърбърг в нова туристическа реклама (ВИДЕО)
Ако задачата е хората да приказват за Исландия, то новата туристическа реклама на страната реализира точно това. Видео, оповестено през вчерашния ден от...

През септември The Wall Street Journal стартира да разгласява поредност от публикации за злонамерени практики в компанията и нейните услуги. Той се базира на вътрешни документи, които съобщи на публицист от вестника. В документите е записано, че обществените мрежи на компанията разпространяват наличие, което е евентуално рисково за здравето на потребителите, само че провокира интереса им (например на девойки, които към този момент страдат от анорексия, бива предложено да се абонират за групи, в които се разисква загуба на тегло). За да притегли вниманието, коренно и даже екстремистко наличие не е било премахвано, а в противен случай - било е разпространявано.

На 25 октомври цялостен консорциум от американски издания излезе с разобличителни материали. Източник още веднъж станаха вътрешни документи, получени от публицистите. В обособени страни неналичието на дестилация на новините в обществената мрежа е довела до подбудителство на ненавист и ксенофобия - да вземем за пример в Етиопия и Индия. В рамките на Съединените щати наблюдението също е доста отслабено след президентските избори през 2020 година

Основателят на корпорацията Марк Зукърбърг твърди, че всички обвинявания против компанията му са клюка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР