Прокуратурата в американския щат Кентъки повдигна обвинения на 9-годишно момче

...
Прокуратурата в американския щат Кентъки повдигна обвинения на 9-годишно момче
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на 9-годишно дете за убийството на 5 души

Прокуратурата в американския щат Кентъки повдигна обвинявания на 9-годишно момче в причиняването на гибелта на пет души.

Случаят е от 6-и април, когато в окръг Удфорд пожар изпепелява фамилна каравана, погубвайки животите на петима души, измежду които и три деца, две от които на 2-годишна възраст. Момчето, което е упрекнато, и неговата майка са единствените, които съумяват да се измъкнат от огнения пъкъл и да оцелеят.

Този месец от прокуратурата публично излязоха със мнение, с което оповестиха, че против 9-годишното момче са повдигнати обвинявания, защото съгласно нея малчуганът ''умишлено'' е запалил караваната, а осъщественото от него е класифицирано като закононарушение от първа степен.

В понеделник локални медии разкриха любопитна преживелица от диалога сред съдията и обвиненото лице, съгласно които момчето по този начин и не схванало в какво го упрекват, нито какво е направило, а настрана от това съдията е трябвало и да коментира избрани юридически термини на момчето, като да вземем за пример какво значи ''обвиняемо лице''.

След като най-сетне малчуганът е схванал в какво е упрекнат, той се е разплакал и се наложило дядо му да го изведе от залата.

Тъй като няма навършени 10 години, най-тежката присъда, която може да получи 9-годишният обвинен, е пробация.

Според адвокати от щата повдигнатото обвиняване против детето е ''необичайно и изключително смело решение на прокуратурата''.

,,Всички гледат на него като на някакво страшилище, само че няма нищо такова. Хората вършат неточности и в тази ситуация се касе точно за неточност. Да, станалото е ужасна покруса, само че осъщественото не е било умишлено и не би трябвало да му проваляме живот от в този момент. Детето ми заслушава прошка'', описа майка му пред една от американските малките екрани.

Властите към момента не са разкрили какво тъкмо е провокирало пожарът, лишил пет човешки живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР