Прокуратурата в Алабама отмени обвинението в убийство срещу жена, която

...
Прокуратурата в Алабама отмени обвинението в убийство срещу жена, която
Коментари Харесай

Алабама се отказа да съди за убийство на бебе бременна, простреляна в корема

Прокуратурата в Алабама анулира обвиняването в ликвидиране против жена, която изгубила нероденото си бебе, откакто е била простреляна в корема. На 1 май правосъдни заседатели взеха решение, че тя би трябвало да бъде подведена под отговорност, само че откакто прокуратурата се отхвърли от обвиняванията си, няма да има последващи дейности.

Става въпрос за случая на 28-годишната Маршае Джоунс – през декември тя влезнала във физически спор с друга жена, която стреляла по нея. Жената, произвела изстрела, не е упрекната, тъй като е работила в самоотбрана, само че Джоунс бе наказана. Според правосъдните заседатели тя умишлено е предизвикала гибелта на фетуса, започвайки борбата.

" Това е стеснителен и трогателен случай ", съобщи основният прокурор на окръга Линейс Уошингтън, представена от организация " Ройтерс ". " В това тестване няма спечелили, единствено губещи. "

Уошингтън уточни, че правосъдните заседатели са взели " решение, което са сметнали за рационално ", тъй като са считали, че някой би трябвало да бъде виновен за гибелта на нероденото дете.

Алабама е един от 38-те щата, които дефинират неродените бебета като " персони ", които могат да стават жертви на принуждение и убийства. Миналата година гласоподавателите утвърдиха на референдум корекция в конституцията, която потвърждаваше " правата на неродените деца, най-важното от които – правото на живот ". Наскоро ръководещите републиканци не разрешиха абортите във всички случаи, в това число в случай че бременността е резултат от обезчестяване или блудничество.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР