Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери дейността на

...
Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери дейността на
Коментари Харесай

БСП настояват прокуратурата да влезе в БАБХ

Прокуратурата би трябвало да се самосезира и да ревизира активността на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). За това настоя националният представител от ПГ "БСП за България " Кристиан Вигенин по време на конференция във Варна. По думите на Вигенин прокуратурата би трябвало да ревизира и какви тъкмо и по какъв начин са били обявявани публичните поръчки на Агенцията през последните няколко години, заяви Българска национална телевизия.
Червеният народен представител беше безапелационен, че в случай че държавното обвиняване не се самосезира за инспекция в БАБХ, то до няколко дни в деловодството на прокуратурата ще бъде импортиран умишлен сигнал, който да задейства прокурорите.
Според Вигенин протичащото се през последните седмици удостоверява позицията на Българска социалистическа партия, че земеделският министър Румен Порожанов би трябвало да подаде оставка. Някой трябвало да понесе политическа отговорност за ставащото в БАБХ.
Естествено било и шефът на Агенцията по храните също да си върви.
Депутатът сподели още, че през идващия политически сезон в Народното събрание би трябвало да бъдат взети ограничения за премахване на пропуските в законодателството, тъй като в този момент нямало надзор върху активността на БАБХ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР