Прокуратурата трябва да плати обезщетение от почти 100 000 лв.

...
Прокуратурата трябва да плати обезщетение от почти 100 000 лв.
Коментари Харесай

Данъчен осъди прокуратурата за обезщетение от 100 000 лв. |

Прокуратурата би трябвало да заплати обезщетение от съвсем 100 000 лева на данъчния началник от Варна Мирослав Нонев за нелегално обвиняване, заяви. Окръжният съд във Варна присъжда на Нонев 40 000 лева за морални вреди от противозаконното обвиняване, над 54 000 лева за имуществени вреди от неполучени заплати, до момента в който е бил отхвърлен от служба, и над 3000 лева разходи по делото.

Нонев беше задържан при шумна акция против данъчни чиновници преди 7 година, след която беше оповестено, че ще бъде разследван за пране на пари и търговия с въздействие. Прокуратурата обаче упрекна Нонев - тогава шеф на дирекция " Събиране " в НАП-Варна, и сътрудниците му Марияна Димитрова и Бехтие Османова единствено за закононарушения по работа. След 2 година делото беше прекъснато, без да стигне до съда.

Тримата заведоха каузи по Закона за отговорността на страната и общините за вреди, като Димитрова към този момент осъди прокуратурата за към 100 000 лева. 

Срещу Нонев са били прилагани и специфични разследващи средства (СРС) – бил е наблюдаван и подслушван, като съдът отбелязва, че въпреки да са прилагани правомерно, обезщетение се дължи и за тях поради неоснователното обвиняване.

Данчният е написал в исковата си молба, че делото се е отразило пагубно на фамилията му. Разболял се, разделил се с приятелката си, едната му щерка получавала паник офанзиви и косата ѝ побеляла. Другата също понесла тежко обществените обвинявания и ареста на татко си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР