Прокуратурата тази седмица се похвали, че е вкарала в затвора

...
Прокуратурата тази седмица се похвали, че е вкарала в затвора
Коментари Харесай

След сделката с прокуратурата: Хора на Слънцето излизат от затвора след броени месеци за новия летен сезон

Прокуратурата тази седмица се похвали, че е вкарала в пандиза групата на Иван Митов-Слънцето, която бе задържана през август 2016 година за разпространяване на опиати в региона на Слънчев бряг, написа " Флагман ".

Присъдите обаче пристигнаха след съглашения със седмината подсъдими, което следва незабавно да възпламени „ алената лампичка”.


Справка с Наказателния кодекс демонстрира, че при естествен правосъден развой прокуратурата е можела да претендира за затвор до 12 години. Става въпрос за тежки закононарушения - разпространяване на наркотични субстанции посредством проведена незаконна група.

Колко обаче ще лежат наказаните оттук насетне?

Шефът Иван Митов-Слънцето се разбра с прокуратурата за три години затвор. Той бе в ареста от 19 август 2016 година до деня на присъдата – 7 февруари 2018 година Това са над 17 месеца, които му се приспадат. Следователно му остават малко над 18 месеца. Слънцето ще излезе от пандиза през август следващата година.

34-годишният Стойко Стоев е другият с тригодишно наказване. Спецсъдът отбелязва, че той е работил в условия на рисков рецидив.
Стоев лежа в ареста, колкото и Слънцето. Затова той също ще излезе на независимост през август 2019 година

Следващият по „ ранг” на наказването е Димитър Тодев , който се е схванал с прокуратурата за две години затвор. Но и той до момента бе в ареста, който му се приспада. Така Тодев ще лежи още единствено шест месеца и половина и ще излезе на независимост през август т.г. – през летния сезон.

Най-младият член на бандата – 24-годишният Марио Говедарев от своя страна е сключил съглашение с държавното обвиняване за година и 10 месеца затвор. След приспадането на ареста му остават едвам четири месеца и половина още – по този начин той ще бъде свободен още през месец юни.
При същите параметри на арест и присъди са и „ колегите” му Методи Зайков и Божидар Станулов. Т.е. и те ще бъдат свободни скоро.


Най-леко е наказването за Петър Димитров – той се е споразумял за една година и осем месеца затвор. Димитров обаче бе единственият член на бандата, който бе пуснат от съда с по-лека мярка за неотклонение в хода на делото. Димитров бе в ареста 9 месеца – от август 2016 година до май 2017 година

Затова и в този момент той ще би трябвало да „ наваксва” и въпреки и с по-леко наказване ще излезе от пандиза чак след 11 месеца – т.е. през януари следващата година .
Но, щом се е споразумял с държавното обвиняване, значи е удовлетворен. Както евентуално са удовлетворени и съратниците му. Все отново теоретично те можеха да лежат чак до 2028 година

Прокуратурата също е удовлетворена – присъдите, въпреки и минимални, се водят триумф за държавното обвиняване.
А нежната вяра на гражданското общество ще е в пандиза Слънцето и сие да си вземат поука и да спрат вечно с незаконната дейност…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР