Прокуратурата ще сезира български и европейски институции, както и дипломати

...
Прокуратурата ще сезира български и европейски институции, както и дипломати
Коментари Харесай

Гешев: Води се война срещу прокуратурата, сезираме български и европейски институции

Прокуратурата ще сезира български и европейски институции, както и дипломати на други страни у нас за напън от страна на Министерство на вътрешните работи против наблюдаващите прокурори по следствието по следствието на злоупотреби при градежа на Автомагистрала " Хемус ". Това оповестиха от управлението на държавното обвиняване на брифинг, откакто по-рано от СГП изнесоха данни, че е извършен невиждан напън върху наблюдаващщите прокурори от страна на ГДБОП.

Главният прокурор Иван Гешев разяснява, че не става дума за професионален спор, както го дефинира вътрешният министър Бойко Рашков. " Не става въпрос за война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата Воде се война против прокуратурата. Резултатът от тази война е взрив на престъпността и по тази причина ще платят българските жители.

За първи път виждам подобен невиждан, непозволен напън върху редови прокурори. И то дами. Чух, че служебният министър - доцент Ршков някъде е споделил, че това е длъжностен спор. Това е евентуално противозаконен, непозволен напън върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването. Явно някои хора по този начин възприемат главните европейски правила и стандарти като господство на закона и разделяне на управляващите. Независимостта на българските магистрати би трябвало да бъде отстоявана в полза на българските жители. Ние ще работим единствено и само в полза на българските жители ", сподели Гешев.

" Помня доста спорове сред институциите, само че те постоянно са личностни. Те не би трябвало да се придвижват сред институциите. Това ощетява обществото. Всеки има своите функционалности в наказателния развой ", добави зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

С оглед изключителната значимост и заплахата от засягане на съществени правила на правовата страна прокуратурата ще изиска подпомагане и ще осведоми за случая: прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, ръководителя на Народното събрание, президента, премиера на републиката, представители на Еврокомисията, посолствата на всички страни от Европейски Съюз у нас, посолствата на Съединени американски щати и Англия, Съвета на Европа, Венецианската комисия, Международната асоциация на прокурорите, заяви заместникът на основния прокурор Даниела Машева.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/616387492746478
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР