Прокуратурата ще разпита премиера Кирил Петков по-късно днес за случая

...
Прокуратурата ще разпита премиера Кирил Петков по-късно днес за случая
Коментари Харесай

Преди разпита на Кирил Петков: Ще продължи ли войната между управляващи и прокуратура?


Прокуратурата ще разпита премиера Кирил Петков по-късно през днешния ден за случая на хипотетично изнудване на Васил Божков от някогашните ръководещи от ГЕРБ. Според юрист Людмил Рангелов разпитът е нужен, тъй като първият е осъществен от незапознат орган и няма правна стойност.

„ Прокуратурата е принудена от събитията да оформи произвеждане съгласно закона и всички дейности, осъществени от Министерство на вътрешните работи досега. Тези опити няма да доведат до никаква основна смяна по тежестта на доказателствата “, счита Рангелов.

Арман Бабикян разяснява, че това наподобява на „ недобре аранжиран цирк “. „ Единственият всеизвестен пробив в тази история е, че прокуратурата откри, че може да разпитва от разстояние “, сподели той.

Според политолога и учител в Софийския университет Стойчо Стойчев това, че сегашен министър председател свидетелства против водач на опозицията не е демонстрация на добър усет.

За идният разпит на Васил Божков юрист Рангелов счита, че той не би трябвало да бъде фиктивен. „ Трябва да се извърши от добре квалифициран човек с претекст да търси истината по изказванията на Божков, с цел да има вяра за някакви резултати по това досъдебно произвеждане “, сподели той. По думите му организацията на подобен разпит ще отнеме време, защото връзката с Дубай е сложна.

„ Въпросът е този, който разпитва, да успее да отсее сигнала от шума и да се откри в някаква степен на яснота какво се е случило “, сподели Стойчев.

Относно идното съвещание на Висшия правосъден съвет дали е допустимо да бъде освободен основния прокурор предварително, Арман Бабикян разяснява, че Иван Гешев е функционалност. „ Той е реализатор на поръчаното му, тук методът е неверен “, сподели той. По думите му с този състав на Висш съдебен съвет е невероятно Гешев да бъде отстранен.

Бабикян добави, че напълно скоро от „ Изправи се “ ще разгласят премия за самоуверен прокурор, който да се заеме с Иван Гешев, като тя ще има и парично измерение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР