Прокуратурата ще разкрие детайли от схемата за пране на пари,

...
Прокуратурата ще разкрие детайли от схемата за пране на пари,
Коментари Харесай

Прокуратурата дава подробности след ареста на Баневи във Франция

Прокуратурата ще разкрие елементи от схемата за пране на пари, за която са задържани Николай и Евгения Баневи.

Двамата бяха  арестувани във френския град Ница на 26 октомври поради съмнения в данъчни закононарушения и заграбване. Предстои френските управляващи да прегледат изгонването на семейство Баневи у нас.

 Обиски и претърсвания в същия ден имаше на доста адреси в София и в региона на Варна. Проведени бяха и разпити на очевидци в границите на формирано досъдебно произвеждане.

 По-рано от Специализираната прокуратура оповестиха, че са почнали следствие в цех „ Полимери ” АД в Девня, чийто притежател е Банев. Разследването по случая почнало преди към два месеца. По думите на зам. основния прокурор Иван Гешев главната причина за следствието е източването на приватизираното дружество.

„ Полимери ” АД е приватизирано от Николай Банев през 1998 година От 2010 година обаче сдружението не работи, а 2013-а то е оповестено в неплатежоспособност. Миналата година съдът удостовери, че би трябвало да бъдат изплатени и заплати на служащи, които са останали с неизплатени хонорари. През 2017 година пловдивската компания " Хъс " закупи активите на предприятието за сумата от 14,5 млн. лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР