Прокуратурата ще проверява случай, при който кандидатът на президента за

...
Прокуратурата ще проверява случай, при който кандидатът на президента за
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае да проверява и кандидата на Радев за конституционен съдия

Прокуратурата ще ревизира случай, при който претендентът на президента за парламентарен арбитър Атанас Семов е забъркан в случай на злоупотреби в софийския университет. 
 Цацаров отново скочи на Българска социалистическа партия - желае инспекция на забавено дело против народен представител  Елена Йончева е знаела или е предполагала, че борави с присвоени от КТБ пари, разгласи прокуратурата  Прокуратурата желае задържане на руснак, търсен за компютърни измами за 7 млн. $  Президентът номинира Атанас Семов за арбитър в Конституционния съд
Новината идва след серията от интензивности на държавното обвинение спрямо опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, които издигнаха и кандидатурата на Румен Радев за президент.

В прессъобщение на държавното обвиняване се цитира статия на " Капитал " от 29 октомври, в което се напомня за следствие против Семов, което е било прекъснато през 2016 година Става въпрос за сигнал от правист, работил като научен помощник по “Международно право и интернационалните връзки “ в Института за правни науки към Българска академия на науките, докторант в Юридическия факултет на СУ по компетентност „ Право на Европейския съюз “. 

Според държавното обвинение в сигнала се твърди, че Семов е употребявал СУ „ Климент Охридски “ за насърчаване на частна стопанска активност, насочат се обвинявания за занемареност, както и подписване на неизгодна вредоносна за университета договорка по отношение на неакредитирана магистърска стратегия по „ Право на Европейския съюз “.

Осъществяването на програмата е вследствие на контракт сред Софийския университет и съдружие с идеална цел - „ Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на СУ “.

След подаване на сигналите е била предоставена инспекция на Министерство на вътрешните работи – ГДНП. С разпореждане на СГП от 14.07.2016 година е отказано формиране на досъдебно произвеждане, което обаче в този момент ще бъде тествано от прокуратурата. 

От държавното обвиняване изясняват, че са се самосезирали от обявата " Двойни стандарти на " Дондуков " 2 Има доста незнайни към избора на Атанас Семов за парламентарен арбитър ", в която се цитират най-много изявления на Румен Радев, свъзрани със спазването на законите в страната, етиката и морала. В нея се приказва за това, че президентът е направил непрогледен избор на претендент за Конституционния съд. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР