Прокуратурата ще проверява сигнал на сина на Венцислав Ангелов-Чикагото -

...
Прокуратурата ще проверява сигнал на сина на Венцислав Ангелов-Чикагото -
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява има ли преврат срещу Гешев

Прокуратурата ще ревизира сигнал на сина на Венцислав Ангелов-Чикагото - Йордан Бонев, съгласно който, в страната се приготвя прелом, посредством митинга против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, който е плануван за на следващия ден, предава Българска национална телевизия.
Бонев твърди, че разполага със записи на връзка сред някогашната кметица на Младост Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото, в която се уговаря заплащане за протестиращи и още че разполага с данни, че парите са обезпечени от Цветан Василев. Вътрешният министър удостовери, че в Министерство на вътрешните работи има постъпили оперативни сигнали за подготвяни провокации.
В сигнала си до прокуратурата Йордан Бонев твърди, че посредством разнообразни чат-приложения Десислава Иванчева е уговаряла с наказания за трафик на опиати Венцислав Ангелов - Чикагото платени хора, които да се включат в митингите против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор на 10 и 12 септември в столицата.
" Дойдох в София с задачата да се боря за някаква обективна идея. Да се боря за смяна в правосъдната система, внезапно попаднах в едни секрети чатове сред Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото. В тези чатове се приказва за финансиране на митингите от Цветан Василев ", сподели Йордан Бонев.
Според изказванията на Бонев - Иванчева подсигурила, че Чикагото ще получи нужните пари от шефове на русенската компания " Дунарит ", която беше част от бизнес-империята на Цветан Василев. Бившата кметица на Младост, която е подсъдима за рушвет, декларира, че взе участие в митингите, само че не ги провежда.
" Това, както той се пробва да извърти нещата изрично отхвърлям. Категорично отхвърлям, че познавам Цветан Василев. Чатът, който е снима със скрийншот, било през " Сигнал ", било през " Месинджър " е безусловно подправен ", твърди Десислава Иванчева.
В сигнала си Йордан Бонев ползва и видео, в което Иванчева го инструктира по какъв начин да бъдат готови хората, които ще дойдат на митинга.
Вътрешният министър разяснява, че има заплаха от напрежение. " Следим този развой и ние сме обезпокоени от това, което чуваме и по действен път, че вероятно могат да зародят някакви нарушавания на публичния ред пред институциите ", сподели Младен Маринов, министър на вътрешните работи.
В коридорите на Парламента, където беше изслушан от депутатите поради шпионската спекулация, основният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че е осведомен за сигнала на Йордан Бонев.
" Сигналът е импортиран, само че напълно искрено ви споделям, че с оглед заниманията с доста други неща в това число и това не съм имал време даже да го прочета. Сигнала ме чака на бюрото сега, в който се върна ", сподели Цацаров.
Очаква се прокуратурата да разпореди инспекция на сигнала на Йордан Бонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР