Прокуратурата ще проверява началната учителка от Пазарджик Верка Маратилова, предава

...
Прокуратурата ще проверява началната учителка от Пазарджик Верка Маратилова, предава
Коментари Харесай

Дават на прокурор учителка, накарала ученици под строй да заплюят свой съученик

Прокуратурата ще ревизира началната учителка от Пазарджик Верка Маратилова, предава БНР. В учебно заведение „ Проф. Иван Батаклиев “, с цел да накаже собствен възпитаник, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да го заплюят, до момента в който той е бил изправен пред дъската.
Прокурорската инспекция би трябвало да откри дали има данни за безчинство за обществено унижение, както и дали има насила, с която жестоко са нарушени нравствените правила, усеща и достолепие на повече от едно лице, в тази ситуация на малолетни.
Апелативната прокуратура в Пловдив ще прави инспекцията, защото Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отказ с претекст, че при следствието няма да има безпристрастност. Причината е, че учебно заведение „ Иван Батаклиев “ е едно от най-елитните образователни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат точно там.
Ето какво се се случило: На 9-и януари, по време на междучасието няколко деца от 3 б клас влезнали в спор и в невъзможността да се отбрани по различен метод, деветгодишният Митко наплюл две от децата. Вместо родителите да бъдат предизвестени за тази постъпка и дружно с педагога да намерят решение, учителката Верка Маратилова изправила детето пред образователната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция образователните занятия траяли. Вечерта фамилията на Митко забелязало, че той е угнетен, не приказва, отхвърля да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с усещането, че детето им има вирус. За неприятния случай те разбирали няколко дни по-късно от засегнат родител на момиченце, което разказало у дома по какъв начин всички плюли по Митко.
Със случая е осведомено и Регионалното ръководство на образованието и Отдел „ Закрила на детето “.
Митко към този момент е изместен в друго учебно заведение по избор на фамилията му и с него работи психолог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР