Прокуратурата ще проверява концесията на Лукойл Нефтохим на пристанищния терминал

...
Прокуратурата ще проверява концесията на Лукойл Нефтохим на пристанищния терминал
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява пристанището на Лукойл, а не кея на Доган



Прокуратурата ще ревизира концесията на " Лукойл Нефтохим " на пристанищния терминал в Росенец, а не кея пред лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, където в събота имаше всеобщо протестно плажуване.

В понеделник Върховната административна прокуратура (ВАП) заяви, че е поискала от министъра на превоза да стартира незабавна инспекция на концесионорането на пристанището в " Росенец " край Бургас. В най-кратък период би трябвало да бъде възложен концесионният контракт за пристанищния терминал, административната кореспонденция по сключването на контракта и капиталовата стратегия, се споделя в известието, публикувано в понеделник.

Разпореждането идва два дни след протестното всеобщо вървене на плаж в парк " Росенец ", предизвикано от акцията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов предишния вторник, когато той " дебаркира " с българското знаме в ръка на брега край така наречен сарай, само че бе изтласкан в морето от гардове на НСО.

Оживялата метафора на " превзетата страна " възпламени всеобщи митинги и в София, в това число поради решението на прокуратурата да нападна президентството часове откакто президентът Румен Радев настоя да се снеме страната защитата на Доган и депутата и предприемач от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР