Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и

...
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за шофьора, помел балетист във Варна

Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за водача, който блъсна и умъртви като велосипедист във Варна балетиста Мартин Чикалов (на снимката). Говорителят на Окръжната прокуратура разяснява пред Нова телевизия, че към този момент арестуваният се възползва от правото си да не дава пояснения пред проверяващите. „ Има задоволително очевидци ", съобщи Радослав Лазаров, представител на Окръжната прокуратура. „ Имал е сателит, който разказа механизма на злополуката ", изясни още Радослав Лазаров.

Все още се чакат резултатите от пробите за опиати.

Лазаров изясни, че бягството от мястото на случая е по-тежко наказуемо от самата злополука. Освен това е закононарушение и фактът, че водачът не е оказал помощ на потърпевшия.

Стана ясно още и за какво до момента се е разминавал единствено с санкции, макар че е недееспособен и пътните служители на реда са го засичали неведнъж зад кормилото. „ Управлението без водаческа дееспособност е административно нарушаване, по тази причина са му наложени административни санкции ", изясни Лазаров.

Същевременно част от велоклубовете във Варна се сплотиха към 100 ограничения, които желаят да внесат в общината. „ Трябва да бъдат подхванати законодателни начинания за по-високи наказания за сходни извършители. Последните месеци има доста такива случаи във Варна, с водачи без удостоверение за дееспособност ", съобщи Недялка Александрова.

Една от свидетелките на злополуката, при която почина балетистът Мартин Чикалов, описа, че, съгласно нея, водачът е карал доста бързо. „ Не видях момента на конфликта, само че видях индивидът по какъв начин излетя във въздуха. Той не спря ", споделя още Виктория Енева.

Това е преднамерено ликвидиране, този лидер в никакъв случай не е имал брошура и кара 8 години по този начин. Всеки път той сяда зад кормилото с ясното схващане, че няма право. Това уточни пред бТВ Иво Йорданов, другар на починалия Чикалов.

Силвия Христова, също близка на Мартин, показа, че е сюрпризирана от отзвука, който случката има и добави, че се радва, че случилото не е било недоизказано. Със сигурност е карал с над допустимата скорост, описа свидетелка на случая, карала зад причинителя. „ Как родител ще пусне детето си да кара и да няма брошура ", попита тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР