Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Георги Енев, който беше

...
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Георги Енев, който беше
Коментари Харесай

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Георги Енев, задържан за измамите с кремации

Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за Георги Енев, който беше арестуван по обвиняване за машинация поради противозаконни погребения.

Мъжът взимал от близки на умряли пари за кремация, само че вместо това заравял телата в чували в гориста околност край село Клисура, до Банкя.

Самият Георги Енев, преди да бъде притеглен като обвинен е разказал пред проверяващите, че по тази скица е заровил повече от 50 умряли. Най-вероятно това се е случило точно в местността, където към този момент бяха открити 7 натрупа.

Разпитани са доста очевидци, част от тях са хора, които Енев е наемал против 100 лв., с цел да копаят дупките. Единият от тези очевидци е дал показания, че Георги го наемал постоянно, не помни какъв брой тъкмо дупки е изкопал и твърди, че не знае защо са били тези ровове.

Според наши източници следва в изискванията на следствен експеримет този очевидец да покаже тъкмо къде е правил тази активност. Самият Енев е издирвал самотни възрастни хора, чийто наследници са в провинцията или чужбина и предложил услугите си да провежда кремацията и изпрати урната с праха.



За да популяризира активността си твърдял, че е провел траурните церемонии на видни персони от недалечното минало като ген. Добри Джуров и Огнян Дойнов. В средите на траурните организации, обаче, не се употребил с положително име.

" За този човек чувам клюки несъмнено повече от 15 - 20 години. Че не е правилен, че с една дума мога да кажа шарлатанин. Това, което съм чувал, че той се изявява като придворен надали не в Банкя. Едва ли не без него заравяне в Банкя не може да се случи. Едва ли не той е определял гробните места във времето. Всичко зависи надали не от него ", съобщи Стоян Макреев, зам.-председател на Съюза на погребалните компании

Според проверяващите, Енев почнал да практикува измамите с кремациите от пролетта на 2020 година, когато е издадено предписание всички умряли от коронавирус да бъдат кремирани. Това е интервалът, в който хора, употребили услугите му, в този момент се свързват с проверяващите от Столична дирекция на вътрешните работи, като настояват, че са употребили услугите на Енев и търсят информация дали са станали жертва на лъжливите кремации.

Според наши източници имената на 9 от клиентите на погребалния сътрудник липсват в регистъра на столичния крематориум.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР