Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 30-годишния Васил Д., който

...
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 30-годишния Васил Д., който
Коментари Харесай

Медици в Лом потресени от брутално убийство на бебе

Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за 30-годишния Васил Д., който в нощта против четвъртък умъртви новородената си щерка. Васил е задържан минути откакто брачната половинка му Силвия е призната в ломската болница след раждането с тежък кръвоизлив, оповестява " Конкурент ". Първоначално той бе арестуван за 24 часа, само че от окръжна прокуратура желаеха 72-часова мярка. Предстои съдът да реши дали Васил ще остане непрекъснато в ареста. Той е упрекнат в преднамерено ликвидиране. Случаят потресе хората в село Игнатово, а лекарите в ломската болница обявиха, че толкоз тежък случай на погубване на новородено не са имали.

„ Имало е при нас два-три сходно случая, само че такова нещо в никакъв случай – да изхвърлят бебето във външна тоалетна. Ако при раждането не са се получили затруднения, евентуално в никакъв случай нямаше да разберем, че тази жена е родила, а след това са умъртвили момиченцето”, сподели шефът на болничното заведение в Лом доктор Самков.

Васил може да влезе в пандиза за 10 години, а жена му – Силвия най-вероятно ще бъде изправена пред съда за подбуждане. В момента тя към момента се възвръща под грижите на гинеколозите в Лом.

В нощта против четвъртък в дома си в село Игнатово Силвия родила момиченце. Според показанията на мъжа й, тя го предиздвикала да хвърли дребната в тоалетната.

Раждането обаче не протекло обикновено и рано сутринта на 23 юли дамата пристигнала в ломската болница. Лекарите незабавно разбрали, че е родила и почнали да я разпитват за бебето. Тя отговаряла несвързано и поради това е подаден сигнал на 112.

Полицията неотложно се заела да разплита историята и по този начин се открило, че Силвия е родила момиченце, което дружно с мъжа си Васил са умъртвили. При оглед в дома им са открити следи от закононарушението – кървави черги и кърпи. Пред служителите на реда Силвия обяснила, че не е знаела, че е бременна, не е раждала, а била направила импровизиран аборт.

Васил и тя имат две по-големи деца, които живеят при майката на мъжа в друго село. Социалните също се занимават със случая. Възможно е двете деца да бъдат отнети от Васил и Силвия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР