Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража за

...
Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража за
Коментари Харесай

Българско гражданство има един от задържаните за атаката в Истанбул

Прокуратурата ще изиска мярка за неотклонение „ задържане под стража ” за четири от лицата, обвинени за офанзивата в Истанбул.

Обвиняеми са за присъединяване в проведена незаконна група за каналджийство и трафик на хора и за подкрепяне на терористични дейности. Това изясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, представен от Нова.

„ Обвиняемите са влезнали у нас нелегално. Всички са непознати жители. Единият от тях е с двойно поданство, едното - българско. Лицата са локализирани и следени по плануваните от закона начини и са привлечени като обвинени. Продължават да се събират доказателства за други лица ”, сподели още той.

Изпратени са молби за правна помощ от няколко страни, като Кънев не посочи до кои тъкмо, с цел да не бъде застрашена националната сигурност. 

По делото има доказателства за това, че с изключение на каналджийство и трафик на хора, е осъществявана и контрабанда в „ целия ѝ набор ”, което не изключва и трафика на оръжие, уточни прокурорът.

Петият обвинен е жена, която е със съществени здравословни проблеми. За нея е избрана по-лека мярка за неотклонение. Няма да се желае задържането ѝ под стража.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР