Прокуратурата ще наеме дори геодезисти, за да направят геодезична снимка

...
Прокуратурата ще наеме дори геодезисти, за да направят геодезична снимка
Коментари Харесай

Прокуратурата наема и геодезисти за катастрофата с колата на НСО край Аксаково

Прокуратурата ще наеме даже геодезисти, с цел да създадат геодезична фотография и експертиза, които да оказват помощ в следствието на аргументите за жестоката злополука край Аксаково с автомобил на НСО, съобщи БНР.

 

При случая в четвъртък с колата на службата за защита, която превозваше някогашният министър председател и сегашен народен представител Кирил Петков, почина 63-годишният водач на граждански автомобил, като пострада тежко и брачната половинка на починалия. Нейното положение сега е устойчиво, само че тя към момента е в реанимацията на Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св. Анна " във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО бяха невредими. 

 

В понеделник стана ясно, че ще има още един оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде осъществен от специалисти на Военната прокуратура, свързани с следствието.

 

Автомобилите от злополуката се намират на охранителен паркинг във Варненска област. Експерти ще ревизират дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други елементи, свързани с автотехническата експертиза.

 

Резултатите от аутопсията на мъжа са съвсем подготвени, чакат се кръвните проби, настояват още от държавното обвиняване.

 

Участъкът, на който се случи тежката злополука, не се характеризира като сектор с централизация на ПТП-та или като рисков, разгласи комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв, разяснявайки случая с автомобил на НСО край Аксаково.

 

След злополуката с кола на НСО, в която е пътувал и Кирил Петков, справката в „ Пътна полиция " сочи, че и двамата водачи имат прегрешения обратно в годините, сподели още тя.

 

„ Такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването. Примерно погрешно паркирано транспортно средство ", изясни комисар Ботева. Тя призна, че водачът на НСО е глобяван обратно във времето и за превишена скорост. „ Пренебрежимо ниско превишения на скоростта 10-20 км. Общо четири регистрирани такива ", посочи Ботева.

 

Направена е инспекция на историята на нарушаванията на двамата водачи - от момента на придобиването им на дееспособност до момента. Особено във връзка с умрелия лидер може би сега не е тематика да обсъждаме какъв брой и какви са неговите прегрешения. Също и за лидера на автомобила на НСО, само че това, което мога да кажа е, че във всички случаи техните прегрешения са обратно в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването по пътищата от позиция на попадане в рискова обстановка и предизвикателство на ПТП, разяснява комисар Ботева.

 

По отношение на знака „ Стоп ", за който имаше информация, че водачът не е видял, тя сподели, че първичният оглед сочи, че знакът е подложен на вярното място.

 

Всички коли на НСО имат нужните документи, минават годишен механически обзор. Съответният автомобил също е минал, има подписана застраховка „ Гражданска отговорност ". Когато става въпрос за такива организации, полицата е групова, изясни още комисар Ботева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР