Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир.

...
Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир.
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Гешев с коментар за "къщата в Барселона", политическите убийства и танковете

Прокуратурата ще извърши цялостна инспекция на приватизацията на Пловдивския панаир. Това стана ясно от думите на основния прокурор Иван Гешев.

Попитан за настояването за инспекция по отношение на приватизацията на Пловдивския панаир и Георги Гергов, Гешев отговори, че методът ще е идентичен.

„ Ще правим цялостна инспекция, ще проучваме обстановката и ще се снемат пояснения от всички забъркани лица. Предстои цялостна инспекция.

​​​​​​Ако има данни и доказателства за закононарушения, ще подходим както все път, без значение дали става въпрос за Гергов или някой различен “, сподели Гешев.

Гешев: Не ме интересува какви политически ползи сме засегнали ВИДЕО

„ Всеки, който е нарушил закона и който не съблюдава разпоредбите или ще би трябвало да съблюдава разпоредбите, или ще понесе следствията на закона “, добави още той.

„ Няма проблеми да разпитаме всеки, когато имаме данни или доказателства за нещо. Това е обикновен случай, единственото забавно е за вас публицистите с оглед предмета на тази инспекция “, съобщи основният прокурор Иван Гешев за изказванията в публикация на испанския вестник „ Ел Периодико “.

„ Имаме хиляди инспекции и при всички тях, без значение дали става въпрос за министър, за министър-председател или за лица, които имат някакъв имунитет, първо съблюдаваме закона подобен, какъвто е и не разделяме хората на министри, министър-председатели, лица с имунитет, депутати или извънредно богати хора или обществено слаби.

Единственият аршин е дали е спазен законът или не е спазен законът. Прокуратурата има идентичен метод във всеки един случай, без значение предвид на личността “, добави Гешев, представен от Канал 3.

За някогашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста , основният прокурор съобщи: „ Казаха, че сме били направили политическо ликвидиране, друга опозиционна партия от трибуната на Народно събрание мисля, че Нинова, изнесе тирада какви други нарушавания сме направили във връзка с друго лице с имунитет.

Прокуратурата не преценява дейностите си с политическите последици и изобщо не ни интересува по какъв начин ще го интерпретират политиците, това си е проблем на политиците “.

„ Работата на прокуратурата е, когато има доказателства и данни за закононарушения да съблюдава закона “, акцентира Гешев и добави: „ Оттам нататък какво счита една партия, без значение дали е съдружна или опозиционна, или някой политик, изобщо не ме интересува и не би трябвало да го интересува всеки прокурор. Ние нямаме допир с политиците “.

„ Единственият допир с политиците е, когато те нарушат разпоредбите на закона, оттова нататък не ме интересува някой какво счита и какво разяснява.

Чух, че танкове би трябвало да дойдат. За страдание не знам дали има работещи танкове, тъй че концепцията не може да се осъществя въз основата на това, което знам, което е тъжно, само че какво да създадем “, разяснява още основният прокурор.

БЛИЦ напомня, че обвинител номер едно на България е в Пловдивско, където от сутринта се организира огромна акция, при която има доста задържани .



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР