Прокуратурата ще изиска информация от различни институции по отношение на

...
Прокуратурата ще изиска информация от различни институции по отношение на
Коментари Харесай

Списъкът "Магнитски": Прокуратурата и МВР започват проверки


Прокуратурата ще изиска информация от разнообразни институции във връзка с петимата, включени в.

През почивните дни представителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че това ще се случи още през днешния ден. Засега обаче от държавното обвиняване резервират безмълвие.

Българите от новия лист " Магнитски ", а точно двамата някогашни шефове на АЕЦ " Козлодуй " – Иван Генов и Александър Николов, някогашният финансов министър в няколко държавни управления на ГЕРБ Владислав Горанов, водачът на партията " Русофили " Николай Малинов и някогашният енергиен министър Румен Овчаров от Българска социалистическа партия ще са обект и на цялостна инспекция, предоставена от вътрешния министър Иван Демерджиев.

“Възложил съм към този момент на основния секретар и на всички структури на министерството да бъде тествана цялата налична оперативна информация за тези лица, всички производства, които са водени или се водят във момента ”, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Към този миг по случая Министерство на вътрешните работи ще си партнира с ДАНС, само че не и с прокуратурата, добави още Демерджиев. Той акцентира, че упованията му са да има и последващи описи със глобени българи.

" Силно се надявам, че преди да излезе идващият лист ще имаме резултати по досъдебни производства, които ще касаят лица, попаднали в този лист ", разяснява Демерджиев.

Според вицепрезидента Илияна Йотова последният лист " Магнитски " е " още едно доказателство за несвършена работа ".

" Няколко Народни събрания трябваше да одобряват антикорупционно законодателство, само че на няколко пъти законопроектите се спънаха в зала. Сега се надявам след изборите едно съществено устойчиво болшинство със устойчиво държавно управление да има първи приоритет приемането на такива закони ", добави Йотова.

Четирима от петимата глобени обявиха за bTV, че не са ощетявали страната с корупционни схеми и не знаят за какво са в листата " Магнитски ".





Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР