Прокуратурата ще иска постоянен арест на Боян Станков, известен като

...
Прокуратурата ще иска постоянен арест на Боян Станков, известен като
Коментари Харесай

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Боян Расате

Прокуратурата ще желае непрекъснат арест на Боян Станков, прочут като Расате, който във вторник, 2 ноември беше арестуван поради нападението над общностния ЛГБТИ център в София, оповестиха от държавното обвиняване.

На Расате е предявено обвиняване за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди. Той отхвърля да даде пояснения и не се признава за отговорен. и още десетина души нахлуват в центъра, до момента в който там тече събитие. Те изпотрошават имуществото, а Расате удря в лицето едно момиче. Полицията идва малко след напускането на групата. До момента за случая няма други арестувани.

" Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи освен съществуване на обосновано съмнение за осъществени от Боян Расате закононарушения, само че и за обоснована действителна заплаха същият да се укрие, защото при предприемане на дейности по призоваването му той не е открит на известните по делото адреси.

Извършените закононарушения се отличават с изключителна смелост и неуважение на демократичните устои на страната. Техният интензитет и данните за предходно наказание на обвинения сочат висока степен на социална заплаха, която съгласно наблюдаващия прокурор постанова задържане на Боян Расате за период до 72 часа ", оказва се още от известието на прокуратурата.

Нападението беше наказано остро от посланиците на 11 страни в България (Съединените американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция). Част от тях посетиха центъра в символ за взаимност.
Във вторник комисарят Дуня Миятович също осъди нападението и прикани управляващите за бързо следствие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР