Прокуратурата ще бори неистините пред обществото с публично оповестяване на

...
Прокуратурата ще бори неистините пред обществото с публично оповестяване на
Коментари Харесай

Гешев: Ще борим неистините публично с оповестяване на фактите и доказателствата

Прокуратурата ще бори неистините пред обществото с обществено обявяване на обстоятелствата и доказателствата . Това даде обещание номинираният за основен прокурор Иван Гешев по време на посещаване във Враца, представен от Нова телевизия.

Публичното обявяване на обстоятелства и доказателства по следствия на прокуратурата ще бъдат оповестявани и отсега нататък , както в тази ситуация с хакерската офанзива на данните от Национална агенция за приходите. Това ще се прави в случаите, когато отбраната или някой различен приказва лъжи пред обществото , разгласи Гешев.
 ГДБОП: Обновена
ГДБОП: " Тад груп " са работили по поръчка

Прокуратурата извадила доказателства, с цел да отговори на медийните изяви на упрекнатите

Именно с тази цел обществено ще се дават доказателства, с които ще се оборват погрешните изказвания.

Сегашният зам.главен прокурор направи коментара във връзка на изпратения доказателствен материал до медиите по следствието на " ТАД Груп " за пробива в системата на Национална агенция за приходите, който съдържаше фотоси и данни, както и записи на диалози, ориентирани към противозаконни дейности.

Според Гешев това деяние на прокуратурата няма да попречи по никакъв метод на съдопроизводството , нито на следствието, тъй като единствено дребна част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, разясни магистратът.
 Закрити врата по делото
Закрити врата по делото " Тад груп " поради националната сигурност

Данните от Национална агенция за приходите изпратени до " Бивол ", само че и международни медии като БиБиСи и Ройтерс

След като хакер осведоми медиите, че са изтекли персоналните данни на над 5 млн. българи от Националната организация по приходите (НАП), бе задържан 20-годишен компютърен експерт от частна компания, който по-късно бе освободен. По-късно ГДБОП влезе още веднъж във компанията , задържа и младия мъж, и комерсиалния шеф на компанията. Собственикът на тази компания - " Тад груп " - Иван Тодоров, бе задържан на летището при идването си в България от задгранична командировка.

Проверката от по кое време и по какъв начин са изтекли данните от Национална агенция за приходите стартира на 15 юли 2019 година
 Поискаха непрекъснат арест за притежателя на
Поискаха непрекъснат арест за притежателя на " ТАД Груп "

Той е упрекнат в кибертероризъм

Трима са упрекнати за хакерската офанзива по отношение на базата данни на Национална агенция за приходите, разследван от 15 юли тази година . Това са притежателят на " Тад груп " Иван Тодоров , изпълнителният шеф Янков и служителят Кристиян Бойков, който беше и първият арестуван по случая.

Янков и Бойков са освободени от арест с мярка за неотклонение, а през днешния ден се преглежда и мярката на Иван Тодоров, арестуван при връщането си от чужбина още на летище София.

Бойков отхвърля всички обвинявания , Тодоров също. От прокуратурата през днешния ден оповестиха, че обвиняването е касаещо националната сигурност и цели всяване на боязън и ужас в обществото с политическа цел.

По случая се води следствие, а Национална агенция за приходите към момента не е оповестила тъкмо какви и какъв брой данни са изтекли от системата й. До този миг има двама осъдени от структурите на Национална агенция за приходите, само че шефът й Галя Димитрова съобщи, че няма желание да подава оставка . Тя има и поддръжката на финансовия министър Владислав Горанов.
 Задържаха притежателя на
Задържаха притежателя на " ТАД Груп "

Иван Тодоров е арестуван на летище " София "

Ден откакто стана ясно, че има пробив и теч на персонални данни, вътрешният министър Младен Маринов призна , че има пробив в националната сигурност на страната и съобщи, че една от версиите, по които се работи, е с съветска диря . В следствие тази версия бе изоставена.

Първият, който заяви за връзка сред хакерската офанзива и уеб страницата " Бивол ", беше основният прокурор Сотир Цацаров.

От през вчерашния ден Спецпрокуратурата издаде европейска заповед за следствие във Франция, за да бъде разпитан основният редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов по досъдебното произвеждане против чиновници на " ТАД Груп ", по отношение на публикуваните доказателства от прокуратурата . Припомняме, след хакерската офанзива от прокуратурата и някои малките екрани демонстрираха по какъв начин може да се влезе в изтеклата база с персонални данни.

Приоритет на прокуратурата отсега нататък ще бъде битовата престъпност , тъй като правораздавателната система е в дълг към обществото , даде обещание още единственият претендент за основен прокурор.

Иван Гешев бе номиниран за основен прокурор на 22 юли от цялата прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР