Прокуратурата ще бъде сезирана за изграждането на нова висока сграда

...
Прокуратурата ще бъде сезирана за изграждането на нова висока сграда
Коментари Харесай

Портних сезира прокуратурата за изграждането на висока сграда в квартал „Чайка“

Прокуратурата ще бъде сезирана за построяването на нова висока постройка в регион „ Чайка “, заяви през днешния ден на конференция кметът на Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. Той посочи, че по плана не са спазени всички законови условия. 

Главният проектант на Варна Стоян Петков добави, че е планувано да бъде вдигната осеметажна постройка, само че отстоянията до прилежащите не са спазени. По думите му по плана има и други смущаващи неща, които подсказват за заобикаляне на разпоредбите.

Проектът е утвърден на 1 юни, след освобождението на бившия основен проектант на Варна Виктор Бузев. Петков посочи, че той е подложен пред приключен факт, тъй като в тази обстановка може да издаде единствено позволение за градеж. Той акцентира, че е върнал преписката и е изискал отстраняването на нормативните пропуски по нея.

Някой доста е бързал този план да мине и е предиздвикал краткотрайно заместващата някогашния основния проектант да се подпише, добави кметът Портних. Той напомни, че това е третият сигнал до прокуратурата от страна на общината за неща, осъществени от Виктор Бузев. Портних разяснява още, че презастрояването на града е обвързвано с част от хората, които на тези локални избори се явяват с една от листите. „ Досега те са били удовлетворени, само че Бузев бе отхвърлен и в този момент те се сплотяват и поемат курс към преодоляването на Общинския съвет “, уточни кметът, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР