Прокуратурата се захвана с безпрецедентната кражба на машини за копаене

...
Прокуратурата се захвана с безпрецедентната кражба на машини за копаене
Коментари Харесай

От прокуратурата с ексклузивни разкрития за безпрецедентния обир в Благоевград, какъвто нямаше досега в България!

Прокуратурата се захвана с невижданата кражба на машини за копаене на биткойни, която бе осъществена на 10 февруари в Благоевград. Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3, вр. член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 10.02.2018 година, за времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на пети етаж в административна постройка на бул. „ Васил Левски “ в гр. Благоевград, били отнети двадесет и една машини „ Антмайнер С 9 “, благосъстоятелност на три физически лица. За задачите на обира била изтръгната железна планка на врата.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за извличане на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро.

Помещението, в което били ситуирани машините, не било оборудвано с климатична апаратура или климатик, като в резултат на работата им се стигало до съществено загряване. Поради нуждата от в допълнение изстудяване помещението било с отворено врата.

Според източници на struma.com, пръв на място е отишъл един от съдружниците, чиято благосъстоятелност са машините, Андрей Тачев, той е и последният видял машините на мястото часове преди кражбата. Другият съучастник е бил по време на обира в Гоце Делчев, където има стопанство с крави и е забелязал на телефона си, че машините не регистрират, т. е ги няма. Незабавно е изпратил Тачев на мястото и по този начин разбрали за кражбата.

Мистериозен е този грабеж и съгласно полицията злосторниците ще бъдат разобличени скоро. Вчера през целия ден криминалисти вършиха оглед на мястото, с цел да изяснят механизма, по който са измъкнати тежките машини. Предстоят разпити в това число и с детектор на лъжата. Днес стана ясно, че охранителят е уволнен, поради това, че не е усетил какво става 3 етажа над него. СОТ - е благосъстоятелност на някогашния шеф на РПУ Благоевград Хр. Величков.

Работата по случая продължава с дейни дейности по следствието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР