Прокуратурата се задейства покрай машините за гласуване, които се намират

...
Прокуратурата се задейства покрай машините за гласуване, които се намират
Коментари Харесай

И прокуратурата се задейства за 228-те машини за гласуване |

Прокуратурата се задейства около машините за гласоподаване, които се намират в склад на " Карго Партнърс ". От държавното обвиняване оповестиха през днешния ден, че късно в петък в Софийската градска прокуратура е постъпил сигнал от комерсиално сдружение „ Сиела Норма “ , вносител на устройствата за машинно гласоподаване (СУЕМГ) на идните на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и за Народно заседание, в който се излагат изказвания за непозволени дейности от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Дежурен прокурор неотложно е упълномощил инспекция на Държавна организация „ Национална сигурност “, която да се извърши в период до 48 часа. Изискана е и информация от Централната изборна комисия.

Уточнява се още, че прокурори са връчили писма на представители на Групово дело " Жандармерия " -МВР, охраняващи въпросния склад, " с оглед даване на информация, нужна за изясняване предмета на почналата инспекция ", оповестяват от държавното обвиняване.

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разяснява пред БНР, че " машините, които са планувани за изборите, са вкарани в склада на компанията, а тези 228 машини не са вкарани в този склад, както беше оповестено ". Те били на обособен прицеп, запечатани в железен резервоар. " Оставени са отвън склада в запечатан резервоар, не са вкарани и омешани с останалите машини, които ще се употребяват за изборите ", съобщи той.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе медии пред склада на " Карго Партнърс " и разгласи, че там има , които не са сертифицирани за вота, и с тях се готвят изборни операции. А през днешния ден Борисов попита като няма да вършат нищо с тези 228 машини,. " И за какво страната ги пази. Единственият поръчител в този момент е министър Бойко Рашков ", съобщи Борисов.

Българска социалистическа партия пък употребява случая, с цел да разгласи, че обстановката потвърждава нуждата от това от вота, с цел да няма подозрения за операции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР