Прокуратурата се самосезира след случая с пациента с коронавирус, който

...
Прокуратурата се самосезира след случая с пациента с коронавирус, който
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява как дементен пациент успя да избяга от врачанската болница

Прокуратурата се самосезира след случая с пациента с ковид, който избяга от врачанската болница. Няма данни 88-годишният мъж да е комуникирал с други хора през времето, до момента в който е бил на открито.

Възрастният пациент се лекува в инфекциозното поделение на врачанската многопрофилна болница дружно с други инфектирани от вкъщи в Гара Орешец. Мъжът, който страда от деменция нощес своеволно е напуснал лечебното заведение. Половин час по-късно е открит близо до болничното заведение.
Болен с ковид от Гара Орешец избяга за час от врачанската болница Мъжът страда и от деменция и това в допълнение усложнило издирването м
Незабавно е почнала стерилизация на целия регион, засилено е и полицейското наличие. Проверени са и всички видеокамери в региона.
Снимка: bTV
„ Аз не мога да му сложа белезници, и сега, преди минути той отново е желал да си върви, и отново е оглеждал вратата, аз съм разпоредил непрекъснато да има здравно лице до него, разпоредил съм по някакъв метод да се обезопасят и прозорците, даже “, признава шефът МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Петър Керемедчиев.
Снимка: bTV
Кметът Калин Каменов разгласи, че общината ще обезпечи защита на болничното заведение за интервала на пребиваването на пациентите в нея.

Коронавирусът и България Мутафчийски: Върви се по пътя на последователно разхлабване на ограниченията Ще има ли късен летен сезон и по какъв начин ще се оправят курортите по морето? Измамно лекуване: Защо някои хора пият белина като средство за лекуване против COVID-19? 53 нови случая на ковид са регистрирани у нас Защо българи с COVID-19 не се лекуват в Холандия, а се връщат заболели у нас? Изследват завърналите се със самолета с болна от COVID-19 от Амстердам Доц. Маркова: При под 5% от децата са се показали тежки признаци COVID-19 Ананиев спря износа на медикаменти за диабет, шизофрения и злокачествени болести 1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас МОН предлага да отпаднат изпитите след IV и X клас тази година Започват да тестват за ковид личния състав на старческите домове За първи път у нас: Преляха кръвна плазма с антитела на болен от COVID-19 Фандъкова: Спадът на доходи в бюджета на София може да продължи и през 2021 година 66-годишна жена с COVID-19 умря в Смолян след 27 дни интубация Хората в Брестовица обезпокоени – настояват, че в „ инфектирания “ квартал не се съблюдава карантината Производителите на зеленчуци ще получават дотации на база продадена продукция Борисов беседва с Макрон: Нужни са взаимни ограничения за намаляване на последствията от рецесията Втори умрял от вкъщи за възрастни в село Гара Орешец Здравният министър дефинира реда за осъществяване на наложителните имунизации Майката на дамата с COVID-19: Още в самолета се наложи да ѝ сложат О2
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 541 35 66 276 Света 3 319 856 15 636 234 279 1 048 807 Заразени* Нови Починали България 1 541 35 66 Света 3 319 856 15 636 234 279
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР