Прокуратурата се самосезира след медийни публикации за занижен контрол при

...
Прокуратурата се самосезира след медийни публикации за занижен контрол при
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за колите с газови уредби

Прокуратурата се самосезира след медийни изявления за занижен надзор при прилагане на транспортни средства с газови съоръжения.

Съмненията са, че не се съблюдават нормативноустановени условия при първичната инспекция или при осъществяване на периодически обзор на колите с такива уредби.

Информацията за неспазване на законните условия за отчетност и надзор постанова предприемане на повсеместни ограничения в незабавен порядък поради забележителния брой употребени коли с газови уредби на територията на цялата страна, показват от държавното обвиняване.

Върховната административна прокуратура (ВАП) показва още, че пълномощията за надзор са предоставени на органите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ", а налагането на наказания е в пълномощията на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.

Във връзка с това от ВАП са заели министъра на превоза, който да предприеме ограничения за съблюдаване нормативните условия в Наредба № Н-32 от 16.12.2011 година и Наредба № Н-3 от 18.02.2013 година

Прокуратурата би трябвало да бъде известена за взетите решения и подхванатите дейности до 19 февруари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР