Прокуратурата се похвали с условна присъда от една година с

...
Прокуратурата се похвали с условна присъда от една година с
Коментари Харесай

Прокуратурата се похвали с едногодишна условна присъда за антимафиот в Сливен

Прокуратурата се похвали с условна присъда от една година с три годишен изпитателен период за Ивайло Димов - някогашен антимафиот - шеф на бранш в Стара Загора, който е бил наказан от Окръжен съд - Сливен за склоняване на прокурор да наруши свое служебно обвързване, оповестиха от държавното обвиняване.

Присъдата е от през вчерашния ден, а обвинителният акт е на профилирано звено " Антикорупция " и е импортиран през ноември 2016 година. Той е бил за две закононарушения - по работа, осъществено от Димов, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние и което е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение с две обособени действия (чл. 282, алинея 2 във вр. алинея 1 във вр. член 26 алинея 1 от Наказателен кодекс " и за склоняване прокурор да наруши свое служебно състояние по отношение на правораздаването (чл. 289 от НК).

През октомври 2015 година в постройката на Съдебната палата Ивайло Димов отишъл при Окръжния прокурор на Стара Загора, при зам.-окръжния прокурор, както и при ръководителя на Окръжния съд - Стара Загора, като изискал да се забави следствие против лице, което е било арестувано при продажба на опиати и да има " по-специално отношение " към него. Димов изискал още и формираното по случая дело да бъде решено със съглашение при удобни за престъпното лице условия.

Прокуратурата оповестява, че магистратите отклонили настояването на Димов, тъй като не можели да влияят на наблюдаващия прокурор. Това обаче не отказало антимафиота и в интервал на месец се опитвал да склони обвинителя по случая да го завърши " удобно " за обвинения. За това действие на Димов е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 289 Наказателен кодекс.

Обвинението на прокуратурата гласи още, че в интервала март-април 2016 година Димов още веднъж се срещнал с административния началник на Окръжен съд - Стара Загора, както и с административния началник на Окръжна прокуратура - Стара Загора и още веднъж изискал да бъде подписано съглашение със арестуваното за продажба на наркотични субстанции лице. Настоял и да се дефинира на обвинения по-леко наказване, защото досъдебното произвеждане към този момент било импортирано в Окръжен съд - Стара Загора.

В тази част Димов е бил оневинен, като това ще бъде протестирано от прокуратурата, оказва се от известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР