Прокуратурата се отказа от делото срещу председателката на Българския фармацевтичен

...
Прокуратурата се отказа от делото срещу председателката на Българския фармацевтичен
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа от делото срещу Асена Сербезова

Прокуратурата се отхвърли от делото против председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова и одобри тълкуването на съда, че в интервютата си пред медиите тя е изразила мнение, а не е всявала суматоха, каквото беше обвиняването против нея, съобщи Българска телеграфна агенция.

На първа инстанция делото стартира в районния съд. Държавното обвиняване беше изрично, че Сербезова всявала тревога с изказванието си по време на пандемията, че има потенциале риск да се стигне до дефицит на медикаменти. Съдът не одобри тезата на обвиняването и я оправда. Районната прокуратурата обаче стачкува и делото стигна до градския съд.

Днес в правосъдната зала от градската прокуратура обявиха, че не поддържат митинга, с претекст, че не е сбъднат състав на закононарушението.

В случая става въпрос за отстояване на мнение, изразено пред Българска национална телевизия и БНР, което не е от темперамент на целенасочени погрешни заблуждаващи известия за паника. Подсъдимата вярно е оправдана, съобщи прокурорът по делото и изиска от съда да бъде доказана напълно оправдателната присъда. Съдът ще се произнесе след 30 дни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР