Прокуратурата се опитва да пришие Биволъ към някакво дело, по

...
Прокуратурата се опитва да пришие Биволъ към някакво дело, по
Коментари Харесай

Главният редактор на Биволъ: Опитват да ни пришият към делото срещу ТАД Груп, за да ни шпионират

" Прокуратурата се пробва да пришие " Биволъ " към някакво дело, по което могат да изискат със СРС-та и с други способи да схванат по какви тематики ние работим ". Това съобщи пред БНР основният редактор на уеб страницата Атанас Чобанов. 
 Спецпрокуратурата разпореди разпит на основния редактор на Биволъ Атанас Чобанов във Франция
Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за следствие на територията на Република Франция по отношение на теча на данни от Национална агенция за приходите след хакерската офанзива. В рамките на следствието би трябвало да бъде разпитан и Атанас Чобанов.

Той отхвърли да има връзка с разследваната поради кибер офанзивата против Национална агенция за приходите компания за киберсигурност  " ТАД Груп ".

" Извън изявленията на медиите нищо не знам. След като стартира това следствие и изявленията в медиите, тогава научих, че има такава група. Нямаме връзка с Кристиян Бойков и какъв беше там, Иван Тодоров. Смятам, че прокуратурата се пробва да пришие " Биволъ " към някакво дело, по което могат да изискат със СРС-та и с други способи да схванат по какви тематики ние работим... Има целеустремено деяние на прокуратурата, с което тя желае да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни ", сподели Чобанов.

Чобанов уточни, че сега е на отмора и че ще спомага на френските управляващи, когато се свържат с него. 

" Преди към две седмици получихме от неизвестен чат информация, че уеб сайтът на Комисията за отбрана на персоналните данни е продънен. Обърнахме се към тях, към Националния център за реакция при произшествия в киберсигурността. Те затвориха пробойната и дори разгласиха признателен адрес. Направихме инспекции - на 14 хиляди души данните бяха непозволено налични. Това е неизвестен източник, за който аз не знам кой е ", изясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР