Прокуратурата се натъкнала случайно на данни за организираната група за

...
Прокуратурата се натъкнала случайно на данни за организираната група за
Коментари Харесай

Прокуратурата се натъкнала случайно на групата за мокри поръчки с депутатския брат

Прокуратурата се натъкнала инцидентно на данни за проведената група за мокри поръчки, за чието разтрошаване беше обявено в сряда. На ексклузивен брифинг на спецпрокуратурата бяха дадени детайлности, от които стана ясно, че проверяващите се натъкнали на групата не по линия на следствието на убийството на данъчния служител  Иво Стаменов .  Както стана ясно, точно разстреляният в центъра чиновник на Национална агенция за приходите, е бил една от задачите на групата. 
 Братът на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов забъркан в групата за мокри поръчки  Хванаха поръчители на убития данъчен Иво Стаменов. Сред тях е брат на народен представител  Почина данъчният, който простреляха в центъра на София
От поясненията на прокуратурата стана ясно, че участниците в групата са трима. Техен главатар е братът на някогашния народен представител от ГЕРБ и сегашен депутат от Движение за права и свободи Димитър Аврамов.  Именно Борислав Аврамов е раздавал дилемите, само че не е ясно за какво данъчният Иво Стаменов е бил цел на групата. Досега не са открити данни за това компания, обвързвана групата или персонално с Борислав Аврамов да е била обект на инспекция от Национална агенция за приходите.

Информация за групата била дадена от очевидци, които са били наемани за осъществяване на мокрите поръчки. Тези обаче, които отказали да изпълнят съответната поръка - изнудване, рекет или побой, са дали показания пред прокурори. Как обаче е станала връзката и дали те сами са доши в прокуратурата, не стана ясно. От държавното обвиняване разясниха, че очевидците не са открити в хода на друго следствие.

Ръководената от Аврамов група е правила само изнудвания - хора са били принуждавани посредством закани да поемат имуществени отговорности. Групата се е занимавала и с лихварска активност, само че в това време са извършали събиране на отговорности към трети лица.

Борис Аврамов е давал дилемите и по тази причина е привечен е като началник на тези лица. От прокуратурата не знаят дали той е имал интерес от данъчния Иво Стаменов. Неговите подчинени обаче се интересували от него - търсили са някой да възпламени колата му и да му нанесат телесна щета, само че за момента претекстовете им не са известни. Поръчката е дадена през 2017 година, само че от прокуратурата отхвърлиха да пояснят какъв брой време преди осъществяването на убийството на Стаменов е станало това. 

Групата е имала повече от три поръчки, за които има повдигнати обвинявания - за довършени изнудвания, свързани със опасност. Борис Аврамов има и обинение за съизвършителство. Всички поръчки са осъществени на територията на София, а по групата се работи от края на предходната година. 

По-късно денем в Специализирания углавен съд беше импортирано искане от страна на Специализираната прокуратура, за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Борис Аврамов – началник и Данаил Петков и Пламен Дренков – участници в проведена незаконна група, основана за рекет. Делото ще бъде гледано през днешния ден в 15.00 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР