Прокуратурата се е сезирала за петното червена боя върху фасадата

...
Прокуратурата се е сезирала за петното червена боя върху фасадата
Коментари Харесай

Христо Иванов на разпит в СДВР


Прокуратурата се е сезирала за петното алена багра върху фасадата на Съдебната палата, само че не и по сигнала, който аз внесох, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ и някогашен правосъден министър Христо Иванов , съобщи БГНЕС.

Във видео, оповестено на профила му във Facebook, Иванов разяснява днешния му разпит в Столична дирекция на вътрешните работи по почнало досъдебно произвеждане, мотив за образуването на което е станало точно петното с алена багра върху постройката, появило се на 3 август. Става въпрос за деня, в който Христо Иванов внесе сигнал по отношение на един от изтеклите аудиозаписи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.
„ Тогава внесохме сигнал, че в този запис министър председателят споделя по какъв начин е възнамерявал с Гешев и Цацаров съответна интервенция. Това повдига тежки подозрения за нарушавания на Конституцията, за практикуване на политическо въздействие върху прокуратура та, за потреблението на пълномощията на прокуратура та и на службите за осъществяване на изборна акция на една от политическите обединения “, разяснява и Иванов и добавя: „ Прокуратурата очевидно е гледала моето включване във Facebook и е забелязала зад моето рамо, че на фасадата на Съдебната палата има леке багра. Сезирала се е за петното алена багра, само че не и за сигнала, който аз внесох “.
По думите му през днешния ден той е бил разпит ан само за това дали знае нещо появяването на петното алена багра, като даже е бил помолен да даде записи на видеото от тогавашното му живо включване. „ Донесохме диск, спомагаме на институции “, сподели още някогашният правосъден министър.
Христо Иванов разяснява и премахването от служителите на реда на палатковите лагери от кръстовища в столицата и други градове, което дефинира като „ нарушаване на конституционното право на митинг “.
По време на вчерашното протестно шествие в Пловдив Христо Иванов още веднъж се разгласи за оставка на държавното управление на Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и за осъществяване на предварителни избори с машинно гласоподаване. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР