Прокуратурата се активизира по записите, свързани с премиера Бойко Борисов.

...
Прокуратурата се активизира по записите, свързани с премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Прокуратурата изведнъж се активизира за записите на Борисов

Прокуратурата се засилва по записите, свързани с премиера Бойко Борисов. От известие на държавното обвиняване се схваща, че по записа от юни, за който неотдавна Елена Йончева разгласи, че има американска експертиза за достоверност, са присъединени и последния запис, както и фотосите от спалнята на Борисов. В последния запис се чува глас, наподобяващ на този на Борисов, който приказва с някого, за който се допуска, че е вицепремиерът Томислав Дончев.

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална работа защита. В качеството си на шеф на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев, се споделя в известието.

Прокуратурата твърди, че " на 25 юни е назначена експертиза по в началото изисканите и предоставени фотоси и аудиозаписи, оповестени в следните интернет уеб сайтове: " Бивол ", " Афера ", " Е-вестник ". По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното произвеждане в допълнение и публикуван видеоматериал, оповестен в уеб страницата " Афера ", както и аудиозапис на диалог с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи ".

Прокуратурата обаче не оповестява, че проверява наличието на записите. 

Делото е формирано по чл. 339а от Наказателния кодекс. Според него " който без съответно позволение, което се изисква по закон, създава, употребява, продава или държи особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години ". Ако действието е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказването е от две до осем години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР