Прокуратурата съобщи в петък, че се самосезира за нарушения и/или

...
Прокуратурата съобщи в петък, че се самосезира за нарушения и/или
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ръководството на БФС и Михайлов

Прокуратурата заяви в петък, че се самосезира за нарушавания и/или закононарушения на управлението на Българския футболен съюз (БФС) и президента му Борислав Михайлов .

Новината идва, откакто в четвъртък вечерта по време на в София против БФС се стигна до безредици.

Проверката на прокуратурата е по разпореждане на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов и е по отношение на изявления в медиите, съдържащи информация за разходване на обществен запас, „ черно тото “ и други нарушавания. Възложена е на Софийска градска прокуратура (СГП).

" Черно тото " е наричана практиката за залагане на уредени или манипулирани мачове. В сходна скица могат да вземат участие залагащите, треньори, състезатели, съдии, притежатели на клубове и други хора, директно свързани с съответния мач.

По-рано редица политически сили, в това число ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), желаеха оставката на Михайлов, който е отпред на БФС от 18 години.

Протестиращите упрекват управлението на БФС в корупция, неприятно ръководство, неяснота и непрекъснат отвод да поеме отговорност. Михайлов пое федерацията през 2005 година, като от този момент футболът в България е в крах, а националният тим не се е класирал нито един път на финали на огромно състезание.

По време на митинга в четвъртък против органите на реда бяха хвърлени бомби, факли и други предмети. След няколко предизвестия жандармерията употребява водно оръдие и мощ, с цел да разпръсне митинга. Десетки души бяха задържани, а видеа в обществените мрежи демонстрираха по какъв начин служители на реда атакуват хора в заведение пред постройката на Министерството на младежта и спорта, бият повалени на земята хора и задържат протестиращи в дребните улички край митинга.

Сутринта ПП-ДБ и Българска социалистическа партия на вътрешния министър Калин Стоянов , като министър председателят Николай Денков сподели, че няма да бърза с решението за това.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР