Прокуратурата съобщи, че в резултат от съвместната дейност на Специализираната

...
Прокуратурата съобщи, че в резултат от съвместната дейност на Специализираната
Коментари Харесай

Гешев информира Генчовска за шпионаж, извършван от руски дипломат

Прокуратурата заяви, че в следствие от взаимната активност на Специализираната прокуратура и ДАНС е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против Република България по член 105, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки, се показва в известието.

Тази активност е в несъгласие и с Виенската спогодба за дипломатическите връзки. В тази връзка основният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни с оглед предприемане на дейности по подготвеност, се показва още в известието на прокуратурата.

Първи за следствието за шпионаж заяви основния прокурор Иван Гешев , съобщи БНР.

Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската Федерация, грозящ националния интерес на Република България, написа той в профила си в Туитър тази заран.

„ Надявам се, политическите хрумвания за закриване на профилираните структури да не са в следствие точно на тези триумфи “, прибавя Иван Гешев, без да дава повече детайлности.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР