Прокуратурата реши да възобнови досъдебно производство от 2015 година, прекратено

...
Прокуратурата реши да възобнови досъдебно производство от 2015 година, прекратено
Коментари Харесай

Прокуратурата възобнови случай с фалшифицирани подписи на Христо Иванов за уволнения

Прокуратурата реши да възобнови досъдебно произвеждане от 2015 година, прекъснато преди 2 години, поради фалшифицирани подписи на водача на " Да, България " Христо Иванов в качеството му на правосъден министър във второто държавно управление на Бойко Борисов.
Двете заповеди касаят уволняване на двама служители – единият случай е поради прехвърлянето на уволнения в друга администрация. Те са от 29 декември, 2014 година и 11 март, 2015 година.
Проведени са били разпити на служителите, чиито пълномощия били прекъснати с процесните заповеди. От разпитите им е било открито, че без значение от обстоятелството, че подписите в графата на заповедите " министър на правораздаването " не били положени от Христо Иванов (комплексна експертиза сочи фалшификация), техните пълномощия били прекъснати, както и произтекли всички правни последствия от неистинските документи.
Спирането на досъдебното произвеждане е поради това, че не е открит причинител. Само че в този момент има нови обстоятелства и условия, прецизират от прокуратурата. Ще има нови разпити на очевидци - заместник-министри, началник-кабинет и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР