Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква.

...
Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква.
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква

Прокуратурата проверява законно ли е трансферирана собствеността на Руската черква. Това стана ясно по време на брифинг на Софийската градска прокуратура.

В прокуратурата постъпил сигнал от народни представители и от придвижване " БОЕЦ " за собствеността на православния храм. Според обвиняването този въпрос има два аспекта - единият е правото на благосъстоятелност като гражданско право, а другият е обвързван с каноните на църквата или каноническото право.

Предстои прокуратурата да се запознае с документите, които са дали право на благосъстоятелност и публикуван акт от нотариус. Ще се изискат и документи за каноните на БПЦ във връзка с служенето в тази черква и прекъсването на достъпа на вярващи.

" Преписката е разпределена на инцидентен принцип на прокурор в СГП, който е упълномощил инспекция на ДАНС. В хода на инспекцията следва да бъдат открити обстоятелства и условия по отношение на собствеността и правото на прилагане както на земята като терен, по този начин и на постройката на православния храм. В тази връзка ще бъдат изискани документи от организация по вписванията, Държавния списък, Столична община, както и от БПЦ ", изясни зам.-градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

От прокуратурата оповестиха, че не могат да се произнесат кой има право да прави религиозни обреди в храма и по кое време би трябвало да отвори той.

Ако се откри закононарушение, осъществено от лице с дипломатически статут, не може да се предприеме наказателно гонене, оповестиха от прокуратурата. И прибавиха, че ще изискат отчета на ДАНС, довел до експулсирането на съветските свещеници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР