Прокуратурата разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип,

...
Прокуратурата разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип,
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва престъпление по служба заради крадения джип на Горанов


Прокуратурата проверява закононарушение по работа по отношение на търсения джип, с който някогашният финансов министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва опита да премине границата със Сърбия, оповестява " Сега ", базирайки се на информация от Софийската градска прокуратура. Не е известно от коя конструкция е длъжностното лице.

Заместник градският прокурор Десислава Петрова разяснява пред медията, че делото е стартирало на 6 януари за това, че " за времето от 6 март 2020 година до 20 декември 2021 година в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си отговорности, или е надвишило властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза, или да аргументи другиму щета и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия ".

На 17 декември 2021 година някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва навлезе в граничен пункт Калотина с джип " Тойота " (първоначално информацията бе за БМВ) в посока Сърбия, а при граничната инспекция се оказало, че автомобилът, който той ръководи, е разгласен за търсене. Граничните чиновници уведомили Горанов, че има проблем с колата, и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция. Той обаче направил противоположен завой и се върнал навътре в страната. Два дни по-късно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че джипът е търсен от Интерпол по искане на Русия.

Toгава Горанов съобщи, че автомобилът е платен чисто нов от " Мото Пфое " през март 2020 година и е регистриран от вносителя в КАТ. Шефът на " Мото Пфое " Атанас Фурнаджиев разяснява, че джипът е постоянен и всички документи са налични, а някой е направил двойник на тази кола и той е разгласен за търсене от Русия.

Горанов е някогашен финансов министър от ГЕРБ. На 17 март той бе задържан за 24 часа от Министерство на вътрешните работи с данни за изнудване и във връзка отчета на държавната финансова ревизия, която с одит откри, че страната е пропуснала да събере 550 млн. лв. доходи от хазарт, защото на предприемача Васил Божков е било разрешено да заплаща по по-ниска цена. На идващия ден Горанов бе освободен дружно с водача на партията Бойко Борисов и неговия пиар Севделина Арнаудова. Прокуратурата реши, че няма задоволително доказателства, които да постановат удължение на мярката за неотклонение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР