Прокуратурата разследва полицаи за покровителство на Семерджиев. От държавното обвинение

...
Прокуратурата разследва полицаи за покровителство на Семерджиев. От държавното обвинение
Коментари Харесай

Бащата на Семерджиев пред bTV: Страшно ми тежи, че две същества си отидоха


Прокуратурата проверява служители на реда за застъпничество на Семерджиев. От държавното обвиняване оповестиха, че търсят още очевидци на случая.

Междувременно полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала на Семерджиев да избяга след нещастието, беше краткотрайно отстранена от служба.

Днес Министерство на вътрешните работи удостовери, че шофьорската му брошура от Швейцария е подправена. Това стана ясно след питане на Министерство на вътрешните работи до Интерпол Берн. Отговорът е, че лидерът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на шофьорски книжки, издадена от швейцарските управляващи.

Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи в петък е формирано дисциплинарно произвеждане против Симона Радева. То е поради наличните данни за нарушаване на етичните правила.

Служителката е отстранена от служба за период от два месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец.

Симона Радева постъпва в системата на Министерство на вътрешните работи през декември 2020 година. Тя е чиновник в група " Охрана на публичния ред " към бранш „ Охранителна полиция “ при 1-во РУПУ. Не успяхме за де свържем с нея и през днешния ден.

bTV се свърза с родителите на задържания Георги Семерджиев. Не желаят да приказват пред камера, с цел да не ги сочат с пръст. Във съдбовната вечер Георги бил на фамилна вечеря при родителите си.

„ Той беше на вечеря у дома и нищо не подсказваше, че това нещо се е случило с опиатите. Тръгна си от вечерята към 20:30 ч. някъде. Преди това отиде да вземе брат си от работа. Не съм го виждал след случая, не сме разговаряли. Дойдоха у дома служители на реда. Търсиха го, казахме адреса на квартирата, където живее и го хванаха. Нито е желал да бяга, нито нищо, не го изкарвайте най-големия наркоман. “, описа пред татко му Константин Семерджиев.

Родители му споделят, че не са знаели за проблемите му с опиатите. Нито за приятелите му.

Пет нощи не съм спал и не знам накъде да потегли. Излизам от у дома, виждам хората към себе си, имам възприятието, че всички ме гледат и се връщам назад у дома. В моето схващане е, че не съм основал човек, майка му не е родила човек, който може да направи такова нещо. Но ето, че се е случило. Какво да направя, ужасно ми тежи, че две същества си отидоха. Не мога да върна живота на двете девойки, той жив се закопа в гроба “, добави татко му.

Преломният миг в живота на Георги бил около задържането му за черно тото, счита татко му.

„ Оттам потеглиха нещата надолу, от най-хубавия футболист на „ Левски “ му се унищожи живота “, добави татко му.

Константин Семерджиев съобщи още, че няма доведен наследник, както се твърдеше последните дни, че също е задържан за алкохол и дрога на пътя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР