Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу обвиняемия

...
Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу обвиняемия
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва нови сигнали по делото Васил Божков

Прокуратурата проверява два нови сигнала, свързани с делото против обвинения предприемач Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков по имейл до основния прокурор, а другият от издание, обвързвано с Цветан Василев. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев при визитата си в Ябланица, където се организира профилирана полицейска интервенция за битка с битовата престъпност под управлението на прокуратурата.
" Сигнал по имейл от обвинения Божков до основния прокурор излага избрани условия. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близо до господин Цветан Василев, което няма да посочвам. И двата сигнала съм ги разпределил към способен прокурор, който може да реши какви дейности да извърши. Но задължението на прокуратурата, би трябвало да бъде ясно, е да ревизира както доказателствата в поддръжка на обвиняването, по този начин и доказателства, които са да кажем оневиняващи за обвинения в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да ревизира всички условия “, сподели Иван Гешев.
Ще проверява ли прокуратурата оповестеното от Божков във Фейсбук?
" Не е естественият метод за подаване на информация по Faccebook. Всеки преценя по какъв метод да пази защитната си тактика. Така както други подсъдими обвинени, които имат медийно въздействие като господин Прокопиев, господин Донев и господин Цветан Василев преценят по кое време и по какъв начин да пазят медийно господин Божков ", сподели още той.

" Цветан Василев и Божков имат едни и същи ползи. Те имат интерес да има слаба страна и прокуратура ", сподели още Гешев.
Ама да Ви наподобявам на сръбския президент или сръбския министър-председател? Така основният прокурор отговори на въпроса по кое време Цветан Василев и Васил Божков ще бъдат екстрадирани в България. Той е безапелационен, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са си свършили работата по процедурите за екстрадиция. Решението за екстрадиция е на сръбската страна и на ОАЕ и би трябвало да е ясно, акцентира Гешев, визирайки двамата обвинени. Явно ще би трябвало да се повтаря, тъй като има хора по ползи, които желаят слаба прокуратура, с цел да могат да си крадат както 30 години, посочи още той.
Какво е направила ДАНС откакто Божков е теглил огромни суми през 2018г., пита икономист
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР