Прокуратурата разпространи подробна информация за мотивите, с които е главният

...
Прокуратурата разпространи подробна информация за мотивите, с които е главният
Коментари Харесай

Гешев се обяснява защо атакува президента

Прокуратурата популяризира подробна информация за претекстовете, с които е основният прокурор Иван Гешев изиска от Конституционният съд да разтълкува наличието на член 103 от Конституцията, отнасящ се до имунитета на президента и вицепрезидента.
„ В хода на формирано и водено от Специализираната прокуратура наказателно произвеждане, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 година са направили повсеместен разбор на доказателствената цялост, в това число и на приобщени по делото материални доказателствени средства (събрани посредством потреблението на специфични разследващи средства експлоатирани от ДАНС, по отношение на командира на Военновъздушни сили генерал-майор Ц. Ст.). При по този начин осъществения разбор са установени данни и доказателства „ за висока степен на възможност за съпричастност към незаконна активност, предмет на следствие, на разположение, заемащо висша държавна служба – президент на Република България, като откритите възможни незаконни дейности не са свързани директно с осъществяване на службата му.

Анализът на извършените телефонни диалози разкрива, че същите са във връзка евентуално осъществявана инспекция от КПКОНПИ във връзка с госпожа Д. Р. “, оповестяват от прокуратурата,

Наблюдаващите прокурори смятат, че може да се одобри във висока степен на меродавност догатката, че цялостното осъществяване на тази инспекция на КПКОНПИ е била осуетена заради укриване на документи.

С разпореждане от 23.01.2020 година наказателното произвеждане е спряно, защото според Конституцията на Република България президентът се употребява с имунитет.

Наблюдаващите прокурори са приели, че това би било единственото вярно процесуално решение при липса на трайна процедура на Конституционен съд и Върховен касационен съд, като всяко друго такова може да бъде подхванато, респективно осъществено в нарушаване на възбраната за наказателно гонене против президента.

Прокуратурата на разгласява разпореждане за прекъсване на наказателно произвеждане, както и 3 аудио-файла.

Предоставената информация се популяризира след позволение на наблюдаващите прокурори, прецизират от държавното обвиняване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР