Прокуратурата разпространи още една част от комуникацията на бизнесмена Пламен

...
Прокуратурата разпространи още една част от комуникацията на бизнесмена Пламен
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна и разговори на Бобоков за помилване на осъден

Прокуратурата популяризира още една част от връзката на предприемача Пламен Бобоков и президентския консултант и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов. Този път диалозите са за наказан в Румъния българин, който се пробва да си издейства опрощение от президентската институция. Така към историята с чатовете сред двамата бе прибавен и нов подробност – помилванията. Досегашната подборка от SMS-ите на Бобоков, които прокуратурата реши да направи обществено притежание, съдържа диалози за назначение на посланици, както и разнообразна връзка на предприемача с Узунов и посланика в Алжир Румен Попов около проблема с либийския танкер " Бадр ".

Чатовете Бобоков-Узунов станаха мотив да бъде формирано дело за търговия с въздействие. Нито един от двамата не е упрекнат по него. За сметка на това прокуратурата продължава ритмично да пуска на дребни порции връзката сред тях. Бобоков обаче е притеглен към отговорност дружно с брат си Атанас по друго дело – за третирането на рисковите боклуци от завода за произвеждане на батерии " Монбат ". Бизнесмените бяха задържани дружно с някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и още трима души по съмнение, за присъединяване в скица, посредством която отпадъците от " Монбат " не са били обезвреждани, а складирани на разнообразни площадки. Атанас Бобоков към момента е в ареста.

Пепи от Румъния

Новият воин в сагата е с букви П.З.Н., излиза наяве от известието на прокуратурата. Той е българин, наказан за данъчни закононарушения в Румъния през 2014 година на последна инстанция. В телефона на Бобоков е записан като Pepi-Ro. През април тази година той изпраща на предприемача няколко известия – за делото си и за биографията си. Бобоков ги препраща на Узунов, който дава отговор с сбитото: " Ок. Поздрави ".

Сред изпратените документи е искане за опрощение на българския жител П.З.Н., подписано от " Демократичен съюз на българите в чужбина ". В него са разказани заслугите на П. З. Н. към тамошната българска общественост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР