Прокуратурата разпространи нови материали във връзка воденото досъдебно производство за

...
Прокуратурата разпространи нови материали във връзка воденото досъдебно производство за
Коментари Харесай

Прокуратурата показа разпечатки от компютъра на обвинения в шпионаж Николай Малинов

Прокуратурата популяризира нови материали във връзка воденото досъдебно произвеждане за шпионаж против Николай Малинов. 

Предвид огромния публичен интерес Специализираната прокуратура даде спомагателна информация по случая:

Досъдебното произвеждане е формирано на 09.07.2019 година по реда на чл.212, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за това, че на неустановена дата през януари 2014 година до 03.07.2019 година, на територията на Република България, се слага в услуга на непозната организация, с цел да и служи като разузнавач, като не е направил действие по предходния член - закононарушение по чл.105, ал.1, пр.2  от Наказателен кодекс.

Към сегашния миг по следствието са извършени голям брой процесуално – следствени дейности: разпитани са свидетели; осъществено е претършуване, изземване и персонален обиск; направени са две компютърно – механически експертизи ; събрани са относими към предмета на доказване информации и документи.

Разпечатките от експертизата на компютъра на Малинов - Вижте ТУК 

На 10.09.2019 година Николай Малинов е притеглен в качеството на обвиняем  за осъществено закононарушение по член 105, ал.1, пр.2 от Наказателен кодекс. Определена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 50 000 лв., която е импортирана от обвиненото лице.-->

На 12.09.2019 година, с позволение на наблюдаващия прокурор, Прокуратурата на Република България разгласи докладна бележка на съветски език , направена от обв.Николай Малинов, в която в качеството на ръководител на „ Национално Движение Русофили “ в Република България е изложил вижданията си за геополитическа преориентация на България и тактика посредством която същата да бъде реализирана. Прокуратурата разгласява и документи, касаещи „ КТБ “ АД, „ ДУНАРИТ “ АД и „ ЕМКО “ ЕООД.

Докладна записката - Вижте ТУК 


" Водени от разбирането, че българските жители имат право на информация, което е тяхно конституционно право, представяме друга част от събраните по делото доказателства – привързан образец на докладната бележка на български език, ведно с приложенията към нея, както и други документи, имащи директно отношение по случая ", пишат от прокуратурата и прецизират, че разгласяването на материали от досъдебното произвеждане е позволено по реда на чл.198 от Наказателно-процесуален кодекс.

Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Договор за подаяние

Договор

Споразумение
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР