Прокуратурата разпространи аудио-файлове на части от разговори, за които се

...
Прокуратурата разпространи аудио-файлове на части от разговори, за които се
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата публикува записи на разговори с Васил Божков

Прокуратурата популяризира аудио-файлове на части от диалози, за които се твърди, че са с присъединяване на предприемача с ползи в хазарта Васил Божков. От държавното обвиняване обясниха разпространението им с високия публичен интерес по следствието и допълват, че има позволение от наблюдаващия прокурор.

На уеб страницата на прокуратурата са оповестени " отрязъци " от четири диалога, както и свален текст на разменените сред участниците реплики. Записите са били изследвани с назначена по делото компютърно-техническа експертиза, изясняват от държавното обвиняване.

В диалозите от прокуратурата не загатват кои са участниците, а в текстовите файлове те са обозначени с М.Г. и следващи номера - 1, 2, 3 и 4. На звуковите файлове могат да бъдат разпознати гласовете на Васил Божков и досегашните му бизнеспартньори от " Ефбет " - Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир. Разследването против Божков стартира по техен сигнал, а в изявленията Цветомир Найденов сподели, че има записи на диалози, които е дал на проверяващите.

" Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес ", показват от обвиняването и по този начин стимулират практиката да не престават да популяризират доказателства по висящи следствия.

" Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане ", допълват в известието от прокуратурата.

Запис 1
Запис 2
Запис 3
Запис 4

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (157)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР