Прокуратурата разпореди полицейска проверка в гимназия в Ямбол след сигнал

...
Прокуратурата разпореди полицейска проверка в гимназия в Ямбол след сигнал
Коментари Харесай

Хванаха учител да снима ученици в тоалетна на ямболска гимназия


Прокуратурата разпореди полицейска инспекция в гимназия в Ямбол след сигнал за преподавател, сложил заснемащ телефон в ученическа тоалетна.

След съвещание на етичната комисия в езиковата гимназия " Васил Карагьозов " през днешния ден стана ясно, че 24-годишният учител по британски език е уволнен.

Телефонът с включена камера е открит в кошчето на тоалетната от възпитаник на 13 ноември. След като видял телефона, изгледал клипа, на който видял себе си и по какъв начин въпросният преподавател слага телефона, изясни представителят на гимназията Росица Бакалова, представена от Българска телеграфна агенция.

Впоследствие учителят признал, че е поставил там телефон, само че с друга цел. " Неговата версия е, че били му изчезвали всякакви неща. По-късно в показанията си пред полицията е споделил, че е изхвърлил телефона ", разяснява Бакалова.

Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния преподавател, който е и някогашен неин ученик. Той е бил в изпитателен период. Поведението му обаче по-никакъв метод не давало сходни индикации.

По думите на Бакалова след уволнението учителят към този момент не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички Регионални ръководства по обучение в страната. Училищният психолог към този момент работи с учениците поради случилото се.

Районният прокурор Мина Грънчарова уточни, че инспекцията се чака да завърши до дни. Дадени са инструкции за снемане на сведения от всички осведомени със случая лица - възпитаници, учители и лицето, посочено за възможен причинител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР