Прокуратурата разкри нови подробности около висшия служител на Гранична полиция,

...
Прокуратурата разкри нови подробности около висшия служител на Гранична полиция,
Коментари Харесай

Стана ясно кой е висшият служител на Гранична полиция, закопчан с подкуп

Прокуратурата разкри нови детайлности към висшия чиновник на " Гранична полиция ", който е бил задържан с рушвет. Държавното обвиняване прецизира, че се касае за човек с букви Я. С. Ето какво още показват от прокуратурата:

Днес, 12.11.2022 година Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен Я. С. за закононарушение по член 302, т. 1, б. ”а ”, вр. член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс и постанови да бъде арестуван за период до 72 часа.

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на СГП взаимно с Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи под управлението и надзора на прокурор в СГП.

След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност. Обвинението по отношение на него е за това, че на 11.11.2022 година за времето сред 17:05ч. – 17:10 ч., в гр. София, наоколо до постройката на Главна дирекция ”Гранична полиция ” (ГД ”ГП ”) – Министерство на вътрешните работи, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – Началник на бранш в Групово дело ”ГП ” – Министерство на вътрешните работи, приел подарък, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лева от притежател и шеф на компания за това, че е направил деяние по работа като е провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същата компания.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР