Прокуратурата публикува нови доказателства, предоставени от разследващите обвинените в тероризъм

...
Прокуратурата публикува нови доказателства, предоставени от разследващите обвинените в тероризъм
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна трета порция материали от разследването на ”НАПлийкс”

Прокуратурата разгласява нови доказателства, предоставени от проверяващите упрекнатите в тероризъм след офанзивата против Национална агенция за приходите компютърен експерт Кристиан Бойков и шефът му Иван Тодоров.
Разследващите досега няколко пъти оповестиха, че са налични данни за съществени закононарушения, в това число опит за дестабилизация на страната и държавното управление и всяване на безпорядък в обществото.

" Въпреки прозрачността, в общественото пространство не престават да се популяризират манипулативни изказвания, които целят персонално злепоставяне на съответни магистрати и изцяло компрометиране активността на прокуратурата. Тревожен е методът на избрани лица, политически партии и медии да слагат личните си упоритости над интереса на повече от пет милиона българи.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес, в случай че информацията не е държавна или друга предпазена от закона загадка, или не се засягат непознати права. ", пишат до медиите от пресцентъра на държавното обвиняване.

Припомняме, че на 08.08.2019 година в извършено правосъдно съвещание Апелативният профилиран углавен съд взе по отношение на обвинения Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.

До сегашния миг Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното произвеждане, тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор, както и откакто същите са били предмет на правосъдно разискване, разясняват от прокуратурата. Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, се споделя още в известието.

Този път са оповестени три файла. Единият е със фотоси от камерите, към които още веднъж има изложение обещано от проверяващите, вторият документ съдържа разпити, а третия е озаглавен " Експертна информация ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР