Прокуратурата публикува нова серия от снимки на разговори между президентския

...
Прокуратурата публикува нова серия от снимки на разговори между президентския
Коментари Харесай

Поредна порция чат между Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за помилване на затворник

Прокуратурата разгласява нова серия от фотоси на диалози сред президентския секретар по правните въпроси и битката с корупцията Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков, част от аферата " Боклукгейт ".
Според оповестеното, този път диалогът се въртял " евентуално " по отношение на наказан на 6 години за данъчни закононарушения пандизчия. Той е наказан от румънски съд - поради укриване на налози от над 2 млн. евро, само че лежи в Софийския затвор. Разговорите са от април-май, 2020 година.
Съгласно информацията, евентуално Бобоков пратил на Узунов декларация от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се желае опрощение на българския жител П.З.Н. Това става на 7 април. След това, на 16 април, следва пращане на данни от Бобоков до Узунов за въпросния лишен от независимост, в това число за негови дарения. А на 28 април е протекъл следният диалог:
" Има ли някакъв резултат по моя въпрос? ". В 16:34 часа е регистриран диалог сред П.Б. и " Prezident-Pl. Uzunov ", след което в 16:36 ч. П.Б. изпраща на " Pepi- Ro " (въпросния затворник) известие със следното наличие: " Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, само че няма да е стремително! ".
След това, съгласно прокуратурата на 11 май пандизчията препратил фотография на Бобоков, който я пратил на Узунов, а в отговор Бобоков обяснил на П.З.Н., че е нужен превод. На 20 май Бобоков коментирал пред молителя за опрощение, че няма резултат " от комисията ".
Прокуратурата обаче не изяснява в формалното известие към фотосите с чатове, че въпросният пандизчия твърди, че е " публично чист " в Румъния. Държавното обвиняване още не е коментирало това изказване.
Освен това, въпросният човек твърди, че е президент на Международната организация за противопоставяне на престъпността и политики за Румъния, като информация в уеб страницата на ДАНС демонстрира, че тази организация е била сътрудник на нашите служби по осъществяване на план " Децата – евентуални жертви на закононарушения в интернет ". За същия план има информация и в уеб страницата на ГДБОП, а президентът на посочената организация се споделя Петър Здравков Ненов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР